El meu poble

El meu poble

3 de desembre del 2011

TERCERA FASE


TERCERA FASE: ACLARIR I REFORMULAR CONJUNTAMENT EL PROBLEMA I ELS OBJECTIUS

Objectius:

1. Afavorir l’aprenentatge cooperatiu entre els alumnes
1.1. Fomentar una actitud empàtica i tolerant davant la diversitat present a l’aula, al centre i vida quotidiana.
1.2. Desenvolupar una visió crítica basada en l’anàlisi reflexiu i el raonament

28 de setembre de 2011

Així doncs, puc començar a informar als professionals que intervenen a la USEE (on comparteix aula l’alumne amb X-fràgil), a la responsable de l’assignatura i a la tutora d’aula del procediment que seguiré amb els alumnes de Segon d’ESO. Proposo també, que seria interessant que a més de continuar les observacions a l’aula normalitzada de Segon, poder fer alguna intervenció a la USEE per saber quines adaptacions seran necessàries amb l’alumne que comparteix. Tot i que, també tinc un referent molt estable d’aquest estudiant, que és l’educadora especial.

29 de setembre de 2011

Un cop acceptada la meva proposta que també pugui fer observacions a la USEE per tal de per recollir necessitats, establir prioritats, conèixer motivacions,... de l’alumne amb x-fràgil que fa inclusió a l’àrea de socials, m’interesso sobre tot per com es relaciona aquest alumne amb la resta de companys d’aula, així com també quines són les tasques que més el motiven i centren millor la seva atenció. Queda palès que són activitats manipulatives i sobretot aquelles en que es necessita l’ordenador, que maneja amb moltíssima facilitat i autonomia. La resta dels alumnes l’accepten bé, tot i que observo, que tenen força tacte amb ell, ja que en ocasions es neguiteja en excés. Caldrà doncs, treballar aquest aspecte amb l’aula ordinària, els quals no estan tant acostumats a la seva presència a les classes.
Com que estic durant unes hores al recurs de la USEE, a part de fer observació em dedico a l’atenció de necessitats més individuals per detectar alhora possibles adaptacions. És aquí, on m’adono que li costa acceptar ajuda de l’adult i que té poca tolerància a la frustració. Per tant, el grup a qui l’assignaré haurà d’estar molt conscienciat de la tipologia de company amb la que hauran de treballar.

30 de setembre de 2011

Finalment em decideixo per la WebQuest que utilitzaré per treballar la interculturalitat amb els alumnes; he estat una bona estona indagant a la pàgina www.phpwebquest.org/ , on hi ha treballs de moltíssimes àrees i per a diferents nivells. Així que m’he centrat en secundària i atenció a la diversitat cultural, i m’he decantat per “conviure, viure amb...t’aventures a la descoberta?” , treballa en petits grups, utilitza les tecnologies, és engrescadora (els alumnes tenen una tasca que s’han de gravar en vídeo) i es centra a l’objectiu principal del pla de treball :

-          Ser capaços d’aprendre d’una forma cooperativa per tal de:
Ø      Fomentar una actitud empàtica i tolerant davant la diversitat.
Ø      Desenvolupar una visió crítica basada en l’anàlisi reflexiu i el raonament.

En breu iniciaré la meva intervenció, però abans vull fer una observació de la classe objecte de l’actuació, en una altra assignatura que no sigui socials i a poder ser sense l’alumne d’inclusió de la USEE per tal de comparar i contrastar les informacions extretes del contacte amb els alumnes (emocions, actituds, frustracions,...). És divendres a última hora i els alumnes estan un xic revolucionats, m’adono que la dinàmica és semblant a gairebé totes les classes. Aprofito per tantejar a alguns alumnes, concretament dues noies, per si volen formar grup amb l’alumne de la USEE. La meva sorpresa és que es mostren encantades.

3 d’octubre de 2011

És hora d’iniciar l’aventura de la descoberta, tal i com planteja la WebQuest, però abans, em queda pendent una sessió per tal d’explicar als alumnes que és concretament el que farem i sobretot que és una WebQuest. Així que passo un material a tots els joves de la classe i anem llegint i alhora explicant que és concretament això de l’entorn php WebQuest. Busquem sinònims que resumeixin aquest procés i per unanimitat acordem que la tasca que iniciarem serà una investigació.
A la segona part de la classe, un cop resolt el primer dubte, passo als alumnes a nivell individual una activitat incial, per a què es vagin situant en el marc del que treballarem i també per avaluar en quin punt de partença es troben. L’activitat, l’agafo de la mateixa WebQuest que utilitzarem (activitat inicial)  http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=2505&id_pagina=1. La resposta de la classe és bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada